Намалиха гаранцията на Божков с 1 милион лева

0
Софийският градски съд намали трикратно паричната гаранция на обвинения в пране на пари
Софийският градски съд намали трикратно паричната гаранция на обвинения в пране на пари Снимка: Фейсбук

Софийският градски съд намали трикратно паричната гаранция на обвинения в пране на пари

Софийският градски съд намали паричната гаранция на Васил Божков на 500 000 лева. Тя бе определената от Софийската градска прокуратура на 1 500 000 лв. Това съобщиха от пресцентъра на съда. Определението на съда е окончателно.

Гаранцията е наложена по делото за организирана престъпна група, пране на пари и незаконна дейност с културни ценности.

Съдът съобрази, че е налице обосновано предположение за извършване на множество и различни по своя характер престъпни деяния, които са и с висока обществена опасност.

В определението си съдът е посочил, че мярката е правилно определена по своя вид, но е прекомерно висока. Причината е, че обвиняемият е под домашен арест по друго дело, което ограничава възможностите му да изпълнява в пълен обем стопанска и трудова дейност. Освен това обвиняемият има забрана за напускане на страната и върху по-голямата част от имуществото му, са наложени различни обезпечителни мерки.

Припомняме, че на 5 септември Софийският апелативен съд наложи домашен арест с електронна гривна на Васил Божков във връзка с едно от делата срещу него.

Решението беше взето, след като съдебният състав се съвещава повече от един час.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари