Наказват учителката, която не видяла бой между момче и момиче в часа си

0
Наказват учителката, която не видяла бой между момче и момиче в часа си
Снимка: haskovo.net

Преподавателката от димитровградското СОУ „Васил Левски”, в чийто час седмокласник удрял съученичката си Нели, вече е наказана. Това съобщи директорът Антон Иванов. Учителката по български език и литература Росица Георгиева получава първото предвидено в Кодекса на труда наказание забележка, тъй като до момента в близо 30-годишната си работа няма други нарушения.

Преподавателката подлежи на наказание, защото своевременно не се е намесила да предотврати конфликта между момичето и нейния съученик, е становището и на регионалния инспекторат по образование в Хасково след проверката по случая от експертите там.

Комисията е проучила в детайли инцидента, а заключението е, че той е резултат от недопустима небрежност, тъй като в клас учителят отговаря не само за учебния процес, а и за сигурността на децата. В писмените си обяснения Росица Георгиева е посочила, че в този момент подготвяла тестовете си за следващият час и размяната на реплики и юмручните удари останали незабелязани от нея.

Получих констативния протокол от проверката и вече съм наложил наказание, обясни директорът Антон Иванов. Днес той ще внесе в инспектората по образование и официалния си доклад по случая.

Докладът е изключително подробен и се надявам, че обхваща всички детайли от неприятната случка, разказа Иванов. Вчера той е разговарял и с майката на пострадалото момиче Валентина Георгиева, която подаде сигнала до медиите. Тя донесе извинителни бележки и коментирахме, че в никакъв случай няма да допусна реваншизъм от страна на учителите, за да може детето спокойно да завърши след дни годината, разказа още Антон Иванов.

Източник: Агенция ПИК
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари