Наказаха полицай, защото обидил кмета на Разград

0
Жалбата срещу полицая е подадена от областния лидер на ГЕРБ в града д-р Валентин Василев
Жалбата срещу полицая е подадена от областния лидер на ГЕРБ в града д-р Валентин Василев

Кметът на Разград се почувствал обиден от публикация във Facebook.

Административният съд в Разград е наказал с порицание полицай от Участък Завет в районното управление на МВР - Кубрат, заради публикация във Facebook, пише вестник "Сега".

Жалбата срещу полицая е подадена от кмета на Разград и областен лидер на ГЕРБ в града д-р Валентин Василев.

Дисциплинарното наказание е наложено заради неспазване на правилата на Етичния кодекс за поведение на държавните служители в МВР и по-конкретно на член 21, който гласи, че държавните служители трябва да се отнасят с уважение към всички представители на обществото.

Обиденият кмет подал жалба миналия декември заради това, че публикация на младши инспектора в личния му профил "съдържа обидни изрази спрямо него, клеветнически твърдения, заплахи и изразява политически възгледи.

Самата публикация е от 17 ноември 2018 година и съдържа следния текст:

" Ей, кмете! Б...к долен! Това са децата на БЪЛГАРИЯ, това са децата на Разград, това са нашите деца, които представят България и Разград на сцени в Европа и извън нея! Толкова трудно ли беше от твоя страна да направиш елементарен жест, с който да покажеш, че те е грижа за тея деца и да им покажеш, че всичко, което правят има смисъл! Въпреки твоето безгрижие, ние, родителите на тея прекрасни деца ще правим всичко възможно за тях! Стоя с лицето си зад думите си! И всичко това ще ти го кажа и лично, когато утре се наложи да ти пазим кирливия з....к от „народната любов“! А може да решим и да не ти го пазим, защото ми писна от такива б....ци като теб и над теб, които правят всичко възможно, за да гледаме децата, роднините и приятелите си по Skype”.

За какво става дума?

Полицаят разказал, че в този ден пътувал с дъщеря си до Русе, където се срещнал със свой приятел, който живее в Англия. Момиченцето обаче било разстроено, защото дни преди това заедно с други танцьорки от Детска танцова школа "Хорце" се срещнали с кмета с молба да им съдейства за поемане на разноски по участия, но той отказал. Приятелят реагирал "бурно и остро", и обещал, че хората ще разберат какво се е случило. В един момент детето се почувствало зле и полицаят излязъл с него навън. След няколко дни полицаят с изненада установява, че горната публикация съществува. Обадил се на приятеля се, който обяснил, че в негово отсъствие, докато бил навън с дъщеря си, взел телефона му и чрез неговия Facebook профил публикувал текста.

Директорите на младият инспектор обаче не повярвали на тези обяснения и постановили минималното наказание за нарушаване на клаузата, заради която е проверяван - между 6 месеца и 1 година порицание.

Полицаят обжалвал пред Административния съд в Разград, но и магистратите потвърдили наказанието. Порицаният ще трябва да плати и адвокатския хонорара на защитника на РУ - Кубрат в размер на 100 лв.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари