Накарали българче да си свали маската в британско училище, всявало паника

0
11-годишната Мая Делева е сложила маската, след като е следила новините за новия коронавирус с родителите си
11-годишната Мая Делева е сложила маската, след като е следила новините за новия коронавирус с родителите си

Преподаватели във Великобритания нарекли българче "драматично", след като дошло с хирургическа маска на училище. 

11-годишната Мая Делева е сложила маската, след като е следила новините за новия коронавирус с родителите си. Семейството й разказва пред британския "Сън", че е "човешко право" на дъщеря им да носи маската и помоли дипломати да се присъединят към призива им.

„Причината да се притеснява толкова много е, че е видяла всички тревожни сцени в новините", разказва баща й Данаил Делев, който работи като механик, предава 24 часа

„Знам, че много хора смятат, че тук не е толкова сериозно, но тя е в училище с 1000 ученици, това е като кошер. Нося хирургическа маска по време на работа. Нейно човешко право да се защити. Ако учителите не си променят мнението, ще я спра от училище, но тогава рискувам глоби. Не искам да загубя дъщеря си поради небрежността на училището. От там казаха, че заради маската ще настъпи паника", добавя той.

Механикът Данаил и съпругата му Миглена Делева, която е шивачка, са се преместили във Великобритания от родната си България преди четири години.

След забраната на маската те са се обадили в българското посолство в Лондон и са ги помолили да принудят училището да промени решението си.

"От българското посолство ми обещаха, че ще се обадят на училището", разказва Данаил.

Католическият колеж на Св. Бенедикт следва указанията, в които се казва, че въпреки че маските за лице играят много важна роля в места като болници, има много малко доказателства за широка полза за членовете на обществото“, заяви говорител на училището.

Говорител на българското посолство в Лондон e казал за "Сън": „Български родител във Великобритания се свърза с посолството и сподели своите притеснения. Тъй като профилактиката на болестта е важен и актуален проблем, посолството се свърза с училището, за което родителят е посочил, и е уверено, че училището има и ще продължи да спазва указанията, издадени от органите на здравеопазването във Великобритания.“

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари