Марин Райков: Посолството не е информирано за ареста на българи във Великобритания

0
Това каза той по повод разпространената информация за задържането на трима българи, обвинени в руски шпионаж
Това каза той по повод разпространената информация за задържането на трима българи, обвинени в руски шпионаж Снимка: БТА

Това каза той по повод разпространената информация за задържането на трима българи, обвинени в руски шпионаж

Посланикът ни в Лондон Марин Райков заяви, че българското посолство в Обединеното кралство не е било информирано за задържането на тримата българи, предава БНТ.

Той обясни, че според британската практика, ако те самите, при ареста, не пожелаят българските дипломатически служби да бъдат информирани, то това не се случва.

Според публикация на Би Би Си трима българи са задържани във Великобритания по подозрения за шпионаж в полза на Русия. Тримата са задържани още през февруари и от тогава са под арест. Срещу тях са повдигнати обвинения, че са работили за Руските служби за сигурност.

Става въпрос за Орлин Русев - 45-годишен, живее в Грейт Ярмът, Норфолк, Бисер Джамбазов - 41-годишен от Хароу, северозападен Лондон, и 31-годишната Катрин Иванова - живее на един адрес в Хароу с Бисер Джамбазов.

Според източници на "По света и у нас" разследването е започнало още преди година и тримата са били поставени под наблюдение. След обиски в дома им, справка е установила, че единствените истински лични документи, намерени у тях са българските, всички останали са фалшиви. Има данни, че част от фалшивите документи са произведени в Испания, но се събират доказателства по тази линия. Няма данни тримата да са идвали в България през последните 12 месеца.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари