Найден Тодоров отново пое Министерството на културата

0
Кръстю Кръстев сдаде поста на служебния министър в кабинета "Главчев"
Кръстю Кръстев сдаде поста на служебния министър в кабинета "Главчев" Снимка: Министерство на културата

Кръстю Кръстев сдаде поста на служебния министър в кабинета "Главчев"

На церемония по приемственост днес в Министерството на културата новият министър на културата Найден Тодоров пое поста от досегашния – Кръстю Кръстев. Това съобщават от пресцентъра на министерството.

За мен е чест и голямо удоволствие да Ви предам този пост" – с тези думи се обърна Кръстю Кръстев към министър Тодоров. „Адски спокоен и уверен съм, вярващ в това, което ще направите за Министерството на културата, то заслужава най-доброто и аз смятам, че Найден Тодоров е най-доброто, което може да се случи на Министерството на културата. Възхищавам Ви се, поздравявам Ви и Ви пожелавам от все сърце на добър час!", каза още досегашният министър Кръстю Кръстев, като посочи още, че Найден Тодоров е не само много добър диригент, но и много добър човек.

Кръстю Кръстев символично предаде на наследника си Найден Тодоров фототипно копие на прочутата Манасиева хроника, която „е символ на задълженията в Министерството на културата" и която в знак на приемственост си предават министрите на културата.

С министър Кръстев вече имаме опит в приемането и предаването. Аз съм спокоен за това, което намирам, защото и двамата сме от една сфера и няма как да нямаме близко виждане за това, че културата трябва да върви напред, каквото и да става", сподели министър Найден Тодоров. И допълни: „И двамата знаем, че една нация не се формира от икономика, не се формира от нищо друго, освен от културата".

По думите на министър Тодоров именно културата прави група хора народ. „Точно културата е най-важната за всички нас – това съм твърдял аз винаги, а съм сигурен, че това е верую и на г-н Кръстев. Това означава, че върху всички Вас пада огромна отговорност", обърна се министър Тодоров към екипа на Министерството на културата.

Той обеща, че ще се постарае да продължи пътя на министър Кръстев и културата да върви напред. „Оттук нататък това, което мога да обещая, е, че ще положа всички усилия, както съм го правил и винаги, всеки един от Вас да се чувства спокоен, че е защитен и че работи правилното нещо за бъдещето на този народ, който доста е изстрадал през последните десетилетия", сподели още министър Тодоров.

На официалната церемония в Министерството на културата присъстваха от ръководния екип на институцията, както и директори на дирекции.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари