Найден Тодоров изнася концерт тази вечер в Русе

3
Маестрото ще дирижира Софийската филхармония на сцената на Мартенски музикални дни
Маестрото ще дирижира Софийската филхармония на сцената на Мартенски музикални дни Снимка: БТА

Маестрото ще дирижира Софийската филхармония на сцената на Мартенски музикални дни

Световноизвестната пианистка Елена Башкирова, диригентът Найден Тодоров и Софийската филхармония ще изнесат тази вечер концерт в Доходното здание в Русе. Събитието е част от програмата на 63-тото издание на международния фестивал "Мартенски музикални дни", съобщи директорът на музикалния форум Ива Чавдарова.

Ще бъдат представени Концерт за пиано и оркестър №4, отличаващ се с необикновената лирическа красота на клавирната партия, пише БТА.

"Останалата част от програмата на софийските филхармоници ще изведе от сянката на прочутите Трета и Пета симфонии прекрасната със своята класическа виталност Четвърта симфония на Бетовен", обясни Чавдарова.

Елена Башкирова каза, че Четвъртият концерт за пиано и оркестър е любимият ѝ сред всички концерти на Бетовен. По думите ѝ той е особен като структура и много обича да го свири.

"Имаме един нетипичен концерт, който е много важен за развитието на музиката. Надявам се, че публиката ще възприеме по-романтичния ни поглед към този концерт", обясни Найден Тодоров.

Повече от 450 участници от 10 държави ще се изявят на фестивала "Мартенски музикални дни" в Русе до 31 март тази година. Музикалният форум предлага повече от 20 събития - оркестрови програми, ансамблови концерти, балетен спектакъл, съпътстващи събития и дебютиращи на българска сцена артисти и състави.

"Мартенски музикални дни" е една от най-дългогодишните и реномирани фестивални сцени в България. Това е фестивал с модерна програмна стратегия и висок обществен рейтинг. Основан през 1961 година и организиран от Община Русе, всяка година музикалният форум превръща града в място за срещи на елитни артисти от световната и европейската музикална сцена.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Мери
    Е,чак пьк нещо велико не беше,тази година е доста скучен фестивала,нямаше популярни,емоционални концерти,за масовата публика,която не е от професионални музиканти,не беше много интересно,,,постарайте се повече...
  • 1
    1
    Софи
    Много елитни,няма що,все едни и същи старци и лелки,,,скука,едно исьщо свирят,може би,само този концерт ще е интересен...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари