Най-щастлива държава за четвърта поредна година е Финландия

2
Афганистан е най-нещастната държава в света
Афганистан е най-нещастната държава в света

Афганистан е най-нещастната държава в света още от преди завземането на властта от талибаните през август миналата година, предаде АП, цитирана от БНР

Данните от т.нар. Световен доклад за щастието са разпространени по повод днешния Международен ден на щастието, определен от ООН.

Годишният доклад нарежда Афганистан на последно място сред 149 държави. На предпоследно място е Ливан, а преди него са Зимбабве, Руанда и Ботсвана.

Най-щастлива държава за четвърта поредна година е Финландия, следвана от Дания, Швейцария, Исландия, Нидерландия.

Изследователите са подредили държавите, след като са анализирали данни от последните 3 години, по категории, които включват bрутния вътрешен продукт на глава от населението, мерки за социална сигурност, продължителност на живота, свобода на житейски избор, великодушие на населението и усещане за нивата на вътрешната и външната корупция.

Според доклада страните, които са отбелязали най-голям „напредък“ през 2019-2021 г. в сравнение с периода 2008-2012 г. са Сърбия, България и Румъния.

Страната ни се нарежда на 85-о място в списъка със 146 държави. България се нарежда точно след Непал и преди Либия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари