Най-разочароващите туристически атракции в света

0

Интернет освен всичко останало е мястото, където милиони хора всеки божи ден изсипват анонимно цялата циничност и критика, на която са способни.

Тази максима важи с пълна сила и за туристическия сайт TripAdvisor, чиито потребители могат да бъдат безкрайно сурово племе, особено що се отнася до иконични туристистически атракции.

Въпреки че повечето такива обекти, като Биг Бен и Айфеловата кула, имат висок общ рейтинг, винаги се намират немалко туристи, които не са останали доволни от посещението си там и на драго сърце споделят разочарованието си.

Разбира се, част от оплакванията са си съвсем основателни по отношение на цени, достъп и пренаселеност на мястото. Други обаче са толкова абстрактни, че се чудиш какво е накривило толкова шапката на горкия човек.

Например някои посочват, че били разочаровани, защото Статуята на свободата била по-малка отколкото са очаквали или пък човекът пред тях, като изкачвали стъпалата на Триумфалната арка в Париж, имал газове (действителен коментар в TripAdvisor). Недоволни винаги ще има. Вижте обаче къде са най-много:

Биг Бен, Лондон

Биг Бен в столицата на Великобритания според доста туристи изглежда доста по-добре на снимките онлайн, най-вече защото ги няма тълпите туристи със селфи стикове.

Голдън Гейт Бридж, Сан Франциско

Често използвана дума сред ревютата е "безсмислен". Потребителите препоръчват закупуването на картичка с моста, защото на нея се вижда по-добре.

Айфеловата кула, Париж

"Твърде голяма. Твърде грозна. Прекалено много хора", гласи един от коментарите на TripAdvisor.

Улуру, Австралия

Всяка година Улура се посещава от повече от 250 хил. човека. Някои туристи обаче се оплкават, че не им е било позволено да се покатерят, въпреки че са чакали с дни.

Сикстинската капела, Ватикана

Според туристите произведението на Микеланджело не е чак толкова изключително, ако го сравняваш с безбройните творби, които можеш да видиш в Рим и Флоренция.

Триумфалната арка, Париж

Поставена на глупаво място за туристическа забележителност според един потребител на TripAdvisor, който щял да получи инфаркт докато премине улицата, за да стигне до нея.

Стоунхендж, Уилтшър

"Просто купчина стари камъни със солена такса", изразява разочарованието си един турист.

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари