Най-приятният финал на деня

0
Водата играе важна роля за поддържане на тонуса и свежестта на лицето и тялото
Водата играе важна роля за поддържане на тонуса и свежестта на лицето и тялото

Водата играе важна роля за поддържане на тонуса и свежестта на лицето и тялото. Неслучайно според легенда­та Афродита се ражда от морската пяна.
С вземането на една вана се измива не само тялото, отстраняват се умората и напрежението, апатията отстъп­ва място на бодростта.

За ваната могат да се ползват раз­личните соли и препарати, предлагани по аптеките.Трябва да се подберат така, че да окажат здравословно въздейст­вие не само върху кожата, но и върху целия организъм. Ако не разполагате със специални соли за баня, към водата мо­жете да добавите около 250 г готварска сол и ваната ще ви тонизира и ще подобри кръвообращението ви.

Ако имате широки пори, към водата добавете 1 л ябъл­ков оцет или 2-3 нарязани лимона. Това избелва кожата и стяга порите. Много приятно и успокояващо действие имат билките.

За почистване на порите и противовъзпалително се из­ползват липата, лайката, ментата, босилекът. Всички тези билки могат да се смесят, взема се 250 г от букета и се варят в 1,5 л вода 15 минути. Течността се прецежда и се изсипва във ваната.
За омекотяване на кожата се прави вана с глицерин. Около 400 г се прибавят към водата, чиято температура трябва да е по-висока от 38°С.
След ваната е полезно обливане с охлаждащ душ, пос­ле тялото се подсушава със затоплена хавлия. Ако нямате вана у дома - и душът е решение, той стимулира и подоб­рява кръвообращението.

Тонизиращо е да редувате тем­пературата на водата - 2 минути гореща и 5-6 секунди сту­дена вода. На душа - там, където излиза струята, може да сложите торбичка от тензух, пълна с билки. Преминавайки през торбичката, струите вода пренасят по тялото полез­ните вещества.
Тяло със суха кожа се намазва с подхранващ крем или балсам. 

Източник: framar.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари