Най-младата жена, обиколила света, е отново в България

1
Какво прави и къде отседна у нас Лекси Алфорд?
Какво прави и къде отседна у нас Лекси Алфорд? Снимка: Instagram

Какво прави и къде отседна у нас Лекси Алфорд?

Лекси Алфорд е най-младата жена в света, посетила всички 197 държави на планетата, според Книгата на рекордите Гинес, пише Darik Business Review.

Тя постига това на 4 октомври 2019 г., когато стъпва на територията и на последната непосетена от нея държава - Мозамбик. Преди това посещава и Северна Корея.

Днес тя е на 25-годишна възраст, а поставя своя рекорд, едва навършила пълнолетие по американските закони (21 години).

Младата пътешественичка разказва, че е посетила първите си 70 държави, пътувайки с майка си по бизнес. В следващите години пести пари, завършва образованието си и решава да осъществи мечтата си.

В новата си обиколка из света Лекси Алфорд си партнира с известен производител на електрически автомобили. Тя планира да обиколи Европа с подобна кола, като пътуването следва стъпките на Алоха Уондъруел - първата жена, обиколила земното кълбо, карайки кола в периода 1918-1923 г.

В новото си видео Лекси разказва за преживяването си в Белград, преминаването на границата с България и пътешествието си до Гърция.

У нас тя отсяда в известен столичен хотел, в чиято градина се разхождат пауни, посещава катедралата „Свети Александър Невски“ и зарежда колата си в „най-странната зарядна станция, която е виждала“.

25-годишната Лекси не пропуска да поиграе хоро, преди да се отправи към Гърция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари