Най-младата шведска министърка хвърли оставка, заради алкохол

0
Тя призна, че е била спряна от полиция с 0,2 промила алкохол
Тя призна, че е била спряна от полиция с 0,2 промила алкохол

Шведският министър на висшето образование Аида Хаджиалич обяви, че подава оставка, след като бе хваната да шофира след употреба на алкохол, съобщава АП, цитирани от Стандарт нюз.

Хаджиалич разказа на пресконференция, че е била спряна в четвъртък вечерта от полицията в южния шведски град Малмьо. Тя е имала 0,2 промила алкохол в кръвта, което е точно на границата на законово допустимото в Швеция. Според обясненията й е изпила две чаши вино, преди да се качи зад волана. Шведското законодателство предвижда до 6 месеца затвор за подобни нарушения.

29-годишната Хаджиалич, която е най-младият член на правителството, е заявила пред премиера Стефан Льовен в петък, че това е "най-голямата грешка в живота ми" и е решила да подаде оставка.
Родена в Босна и Херцеговина, Аида Хаджиалич стана първият министър мюсюлманин в Швеция, след като се присъедини към правителството на Льовен през 2014 година. Тя живее в скандинавската страна от петгодишна възраст, когато тя и семейството й пристигнали в скандинавската държава като бежанци.

Източник: Стандарт нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари