Най-мащабното спортно събитие след пандемията подготвят в Индианаполис

0
Приблизително 135 хиляди души ще заемат места по трибуните
Приблизително 135 хиляди души ще заемат места по трибуните

В неделя по обяд местно време в Индианаполис ще започне спортното събитие с най-голям брой фенове по трибуните от началото на пандемията от коронавирус

Приблизително 135 хиляди души ще заемат места по трибуните на легендарния овал „Индианаполис“ за да наблюдават 105-то издание на „500-те мили на Индианаполис“, предава sportal.bg.

Тази цифра изглежда внушителна на фона на масовите ограничения от по 15-20 хиляди души на всякакви спортни мероприятия по цял свят, но всъщност тези 135 хиляди са едва 40% от капацитета на трибуните на овала.

Достигнахме разрешения ни капацитет за тазгодишното издание на „Индианаполис 500“ и нямаме търпение да приветстваме 135 000 фенове на най-голямото спортно събитие в света от началото на пандемията“, заявиха от пистата.

Миналогодишното издание на „Инди 500“ се проведе без публика, като заради пандемията то бе отложено от традиционната си дата в края на май за втората половина на август.

Перлата в короната на сериите Индикар стартира в неделя от 19:20 часа българско време, а от полпозишън в нея ще потегли действащият шампион Скот Диксън. Миналогодишният победител в надпреварата Такума Сато ще започне тазгодишното ѝ издание от 15-та позиция на стартовата решетка.

 <

>
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари