Най-малко шест жертви при катастрофа на автобус край Люлебургас

1
Ранени са най-малко 25 души
Ранени са най-малко 25 души

Ранени са най-малко 25 души

Шестима души, сред които едно дете, са загинали тази сутрин в Турция при катастрофа на автобус, пътуващ от Одрин към курорта Бодрум, съобщи агенция Демирьорен, цитирана от БТА.

Автобусът, собственост на турска фирма, се е преобърнал в канавката на пътя близо до град Люлебургас. Все още не е известна причината за катастрофата.

Валията на област Къркларели Бирол Екиджи заяви, че още при получаването на съобщението за катастрофата на мястото на произшествието без забавяне са били изпратени много спасители и линейки. Ранените са били превозени в болниците.

По думите на валията катастрофата е станала около 7 часа сутринта на еднопосочен път и автобусът е паднал в канавката на пътя.

Републиканската прокуратура в Къркларели е започнала разследване за причините на катастрофата.

Междувременно турските телевизионни канали в сутрешните си емисии излъчват предупреждения към водачите на автомобили да бъдат внимателни предвид ваканцията за мюсюлманския празник Курбан Байрам, която започва в събота се очаква увеличение на трафика в цялата страна и се създават повече рискове на пътя. Според статистиката най-много пътни катастрофи в Турция стават по време на Курбан байрам.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    Кошмарът на Бодрум ...
    За празника Курбан Байрам в курортния Бодрум с около 35 хил. жители нараства на около над 2 млн. с придошлите туристи да празнуват там. Тогава Бодрум буквално блокира от трафика. Не случайно Кметът на градчето е казал: "Добре дошли! ... Но, моля Ви, повече не идвайте!".
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари