Най-лошото е, че БСП не разбира защо да празнуваш 9 септември, е престъпление

0
Ако с тези хора не можем да споделим човешките стойности - за важността на реда и правила, на безценността на човешкия живот, на базовите човешки права и свободи, върху които стъпват християнска Европа, то каква е разликата между муджахидините и комунистите?
Ако с тези хора не можем да споделим човешките стойности - за важността на реда и правила, на безценността на човешкия живот, на базовите човешки права и свободи, върху които стъпват християнска Европа, то каква е разликата между муджахидините и комунистите? Снимка: БГНЕС / Архив

Най-лошото е, че БСП и комунистите не разбират защо да празнуваш 9 септември е престъпление в европейска България..

Не е само защото е насилствена смяна на власт, тоест преврат.

Вапцаров и партизани - ей, юнаци, това са били хора, които с насилие и въоръжена борба са искали да свалят законно избрано правителство. Все едно днес Симов да излезе в планината и да започне да убива и краде хора. Държавата има не само правото, но и задължението да пази от такива "гангстери". При това забележете, комунистите и промосковските агенти са имали всички възможности да участват в политическия живот, дори са подкрепяли влизането на България в Тристранния пакт.

Не е като горяните, които не са имали никаква възможност, освен да загинат, защото незаконна власт /няма как да е законна с избори под дулото на автомати/ им е взела имоти, добитък, поминък.

Такива преврати е имало в българската история, но нито един от тях, не е довел до промяна на система, на ценностите,, суспендиране на конституция и най-вече до толкова масови жертви и геноцид на елита. Без аналог в Европа.

Тук обикновено слушаме думите фашизъм и т.н. Дори да приемем абсурдната теза /издава повърхности знания, достойни само за партийните школи/ за някакви български фашисти /между другото класическо оправдание за всички "съветски" хора и до този момент - нарекат те фашист и сами вече си дават моралното право да те разстрелят като революционно оправдано дело/, и извършеното от българските "фашисти" е било престъпление, то за това има съдебна система. Няма как да претендираме че у нас е имало справедливо правосъдие, с прокурор Вишински като надзор. Това си е била чиста саморазправа, след като със съд, а още повече без съд, убитите са повече, особено като процент от населението, от хитлериска Германия, която разпали войната. Нашествието на Червената Армия е брутално насилие, неопровдано нито от военна, нито от политическа гледна точка, след като България не е воювала със Съветския съюз.

И да се върнем в наши дни - различията по тълкуване на тази дата - фактически е знак за отсъствието на сравними, поне в базата на човешката същност, ценности и разбирания за устройството на съвременния демократичен ред, за справедливост, морал и развитие на нацията. Ако тези "юнаци" не само оправдават, но се и гордеят със стореното на, и след 9 септември, то това значи, че те и утре могат да си намерят подобно оправдание и да повторят този опит - с Народния и без народния съд, по целесъобразност и революционни съображения да разстрелват.

Слушах това недоразумение Александър Симов той не е никакъв социалист, дори не е класически политик, които разбира от политически процес в демократична държава. Той е по-скоро класически агитпроп, сталинист, болшевик. Не е наследник нито на Благоев, нито на Кирков, а производен хибрид на Коларов и Димитров. Тези хора нямат нищо общо с европейската социалдемокрация, защото тя не би допуснала такава вакханалия и разгул на революционна "справедливост" да покоси нацията и битки между българите..

Въпросът дори не е само дума за покаяние, защото Симов няма какво са кае за стореното преди 80 години, а за текущите си простъпки, за разлома в ценности - защото този млад Еж като нищо утре може да се самоекзалтира и в отсъствието на перспектива неговата партия някога да дойде на власт, да посегне към "винтовката" за да раздаде "правда".

Мислите, че не е възможно, че такива работи не стават у нас. Прочетете историята. Престъпленията срещу човечеството са вършени от хора, за които се е смятало че не са способни на насилие и убийства. Революционната страст и самомнението преодоляват градени с години морални задръжки, особено когато властта е на хоризонта.

В това отношение и ГЕРБ е някакъв неудал се лабораторен опит за ашладисване на живковски примитивизъм с пропутински европеизъм, което ги прави генетично близки с БСП на Нинова и Симов. Това са "съветски" хора, които имат вътрешна непоносимост към идеалите, бих казал несъвместимост с устройството на Европейския съюз.

Родителите ни били празнували, как не. И мен, както и всички ни караха да манифестираме, без никой да ни пита. Под чернобилския дъжд. Ако с тези хора не можем да споделим човешките стойности - за важността на реда и правила, на безценността на човешкия живот, на базовите човешки права и свободи, върху които стъпват християнска Европа, то каква е разликата между муджахидините и комунистите? Както за едните, така и за другите трябва да има стена - за да се изолираме, като реакция на самосъхранение.

Илиян Василев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари