Най-големият производител на свинско месо в Европа затвори кланица в Дания

1
Причината е големия брой заразени с коронавирус
Причината е големия брой заразени с коронавирус

Собствениците на най-голямата кланица близо до Копенхаген са затворили съоръжението, след като почти 150 служители са дали положителни тестове за коронавируса, съобщи „Дойче Веле”, цитирани от БГНЕС.

Гигантът в производство на месо „Danish Crown” заяви, че е затворила голяма кланица, след като близо 150 служители са тествани положително за новия коронавирус. Случаите на COVID-19 в Дания и други европейски страни показват увеличение през последните дни.

Кланицата в град Рингстед, на около 50 километра от столицата Копенхаген, има повече от 900 работници. Фирмата „Danish Crown” заяви, че 120 служители са тествали положително за вируса в първоначален кръг от тестове на 600 служители. След повторно тестване са открити още 22 допълнителни инфекции.

"Поради тази причина ние затваряме кланицата за поне седмица, за да се опитаме да прекъснем веригата на предаване на вируса сред служителите на място", се казва в изявление на фирмата.

Компанията, един от най-големите износители на свинско месо от Дания, е най-големият производител на свинско месо в Европа. Множество кланици бяха засегнати от вируса през последните месеци, особено в съседна Германия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари