Най-добрият млад мениджър за 2018 е русенец

1

Русенецът Момчил Кюркчиев спечели отличието за “Млад мениджър” 2018 на фондация “Еврика”, съобщава КАПИТАЛ.

След завършване на средното си образование той записва тройна специалност в областта на математиката, компютърните и изчислителните науки в State University в Ню Йорк. Завършва магистърска степен по софтуерно инженерство и управление в Carnegie Mellon University. В трети курс е приет да стажува в Google, а след магистратурата си се присъединява към екипа на компанията като водещ инженер в разработването на YouTube.

През 2012 г. напуска Google и заедно с колегата си Андрю Фърст основава Lednplum с идеята компанията да предоставя възможност за дългосрочни, стабилни и ефективни взаимоотношения между маркетинг специалисти и потребители на мобилни устройства. Сега Leаnplum е бързо развиваща се мобилна маркетингова компания с основен технологичен хъб в София, централа в Сан Франциско и офиси в Ню Йорк, Амстердам, Лондон, Токио и Сингапур.

За компанията работят над 250 души от 26 страни, тя е в топ 10 на най-бързо развиващите се IT индустрии в Сан Франциско. Сред постиженията на дружеството за 2018 г. са 150-процентно увеличаване на екипа в България и нови локации в Европа и Азия. Друго голямо постижение на Leаnplum за 2018 г. е придобиването на българската компания Connecto за разработката на маркетингови чат-ботове и диалогови системи.

Кандидатите за наградите на фондация “Еврика” са излъчени от обществени и стопански организации, научни звена и университети, неправителствени организации и медии, а окончателният избор се извършва от специализирани комисии във всяка област. Ограничителното условие е номинираните да не са по-възрастни от 35 години.

Източник: КАПИТАЛ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари