Награждаване на участниците в Международния конкурс за комикс и блицанимация

0
До крайния срок- 30 август 2015 г., в конкурса участие заявиха 23 творци от 8 държави /снимката е илюстративна/
До крайния срок- 30 август 2015 г., в конкурса участие заявиха 23 творци от 8 държави /снимката е илюстративна/

Дата:  7 декември, понеделник, 2015 г.

Място: РБ „Любен Каравелов“, фоайе, II етаж

Начало: 11.00 часа

Събитие: Официална церемония по награждаване на отличените участници в първото издание на Международния конкурс за комикс и блицанимация „Средновековна България - мост на етноси и култури” и откриване на изложба с творби на участниците във форума.

Председател на журито на Международния конкурс за комикс и блицанимация е проф. дин Петър Ангелов, преподавател по Българска средновековна история в Историческия факултет на Софийския университет „Климент Охридски“. Членове на журито са: доц. д-р Александър Илиев, преподавател във Факултета по сценични изкуства на НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов”; проф. Алберт Бенбасат, преподавател във Факултета по журналистика и масови комуникации на Софийския университет „Климент Охридски“;  Любомир Манолов, един от създателите на комикс-културата в България, автор на историческите поредици в сп. „Дъга”- "Спартак", "Елемаг - войнът на кан Тервел" и "Въстанието на Асеневци".

Творческият форум се осъществява в партньорство с: Екип „Ревиста комикс” – Букурещ, Румъния; „Стрип център на Македония” – Велес, Македония; Сдружение „Културни пространства“ – Русе, Целодневна детска градина „Пролет” - Русе и Основно училище „Иван Вазов” – Русе.

Първият по рода си в България Международен конкурс за комикс и блицанимация е посветен на 830-годишнината от въстанието на Асен и Петър. По регламент в него могат да участват творци от всички националности, навършили 18 години, без ограничения на професия. Конкурсът се провежда в рамките на Проекта „Комикс без граници“ на Регионална библиотека „Любен Каравелов”, с финансовата подкрепа на Фондация „Русе – град на свободния дух“.

До крайния срок- 30 август 2015 г., в конкурса участие заявиха 23 творци от 8 държави, сред които България, Полша, Румъния, Гърция, Турция, Бразилия, Китай и Иран. Най-много са българските участници, следвани от представителите на Иран. Творците се състезават в две категории – традиционен комикс и блиц анимация. Във всяка от двете категории ще бъде присъдена по една Голяма награда в размер на 400 EURO и по една поощрителна - на стойност 50 EURO.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари