Наградиха победителите в конкурса, посветен на Световния ден на водата

1

Тази година в конкурса се включиха 474 участници със своите творби

С тържествен концерт и церемония по награждаването приключи XVII издание на Международния конкурс за рисунка и фотография, посветен на Световния ден на водата – 22 март. Той се организира от Общинския младежки дом и ВиК - Русе.

Инициативата насърчава творчеството и ангажираността на младите хора в нашата общност и в страната, но и подчертава важността на опазването на водните ресурси“, заяви заместник–кметът Борислав Рачев, който награди част от победителите. Той връчи поздравление от името на кмета Пенчо Милков и изрази надежда, че инициативата ще продължи да развива и вдъхновява младите хора.

Тази година в конкурса се включиха 474 участници със своите творби. Организаторите получиха рисунки от цялата страна и 131 фотографии от България, Тунис, Египет, Испания, Турция, Португалия и Полша. В тазгодишното издание участниците твориха под наслов „Да използваме водата за мир“. Всяка година темата на конкурса е различна и се задава от ООН, но винаги е свързана с опазването на безценния ресурс – водата, и целта ѝ е да засегне важни обществени теми.

Младите творци бяха разпределени в три възрастови групи, а специални награди бяха дадени от името на кмета Пенчо Милков. ВиК – Русе и Общинският младежкия дом също наградиха най-добрите според тях рисунки и фотографии. Техните автори получиха своите отличия от директора на водното дружество инж. Илиан Милев и директора на ОМД Красимира Николаева.

Свои изпълнения представиха младите таланти от Клуб по ушу, Фолклорно – танцово студио „Зора“, Балет „Импулс“ и Студио за поп и джаз пеене „Икономов“ към Общинския младежки дом. Водещ на събитието бе Мина Маринова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Komentar
    Кръвопийци- водопийци. Мизерници и кръдци
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари