Наградиха ОКБДП - Русе за активна дейност

1
Областната комисия по безопасност на движението по пътищата е консултативен орган към областния управител
Областната комисия по безопасност на движението по пътищата е консултативен орган към областния управител Снимка: Областна администрация - Русе

Областната комисия по безопасност на движението по пътищата е консултативен орган към областния управител

Областната комисия по безопасност на движението по пътищата /ОКБДП/ в Русе бе отличена с грамота за активната си регионална политика. Наградата бе присъдена от Държавната агенция за безопасност на движението по пътищата /ДАБДП/, съобщават от Областната управа.

След извършена оценка на дейността на 28-те областни комисии, журито е преценило, че ОКБДП - Русе се нарежда сред най-активните в страната. Припомняме, че комисията е консултативен орган към областния управител, който обединява ресурсите и усилията на институции и организации с компетенции по безопасност на движението по пътищата на областно ниво.

В нея състав влизат всички общини от региона, както и още девет институции. Сред тях са Областното пътно управление, Областната дирекция на МВР, Регионалните дирекции за безопасност и защита на населението, „Автомобилна администрация“, Регионалната здравна инспекция, Регионалното управление на образованието, Окръжната прокуратура, Центъра за спешна медицинска помощ и Българския червен кръст.

Според областния управител Анатоли Станев фокусът на дейността на комисията трябва да продължи да бъде върху подобряването на състоянието на пътищата, както и за намаляване рисковете за пешеходците.

През изминалата година са ремонтирани над 30 километра от републиканската пътна мрежа. Става дума за отсечки от пътя Русе - Кубрат - Семерджиево - Ветово и Пиргово - Мечка. По двата участъка е извършвано асфалтополагане, оформяне банкети и канавки, както и ландшафтно оформление. Рехабилитирани са и редица общински пътища. Освен преасфалтиране в много от населените места е обновена пътната маркировка, а също така са подменени и пътните знаци.

Същевременно от Регионална дирекция „Автомобилна администрация“ през 2022-а са наложени над 4000 глоби в размер на 1 775 980 лева. Според Станев това се дължи както на активната дейност на служителите, така и на съдействието от страна на ръководството в лицето на Венцислав Шахънов. Областният управител отчете и много доброто ниво на координация и взаимодействие между ръководителите и екипите на всички институции.

Комисията редовно организира инициативи, с които насочва общественото внимание към различните аспекти на безопасността на движението по пътищата. Ежегодно Областната управа провежда и активна информационна кампания по случай 29 юни – Националния ден на безопасността на движението по пътищата. Планират се дейности и по време на Дните на безопасността на пътя през септември, организирани от Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Пропуснали са статистиката!?
    Официалните данни показват общо за област РУСЕ до месец Май 2023 г.: брой на ПТП - 133, загинали са 10, ранените са 173 човека. В класацията не са отчетени все още месеците юни и юли т.г. През периода от 01.01.2022 г. до 31.12.2022 г. в Област Русе са регистрирани 1057 ПТП. При 353 от тях са пострадали общо 484 човека – 455 ранени и 29 загинали, показват данните на сектор „Пътна полиция“ към ОДМВР-Русе. В сравнение със същия период на 2021 г. общият брой на ПТП е увеличен с 48, броят на ПТП с пострадали граждани е увеличен с 53, броят на ранените е увеличен с 83, а броят на загиналите е увеличен с 6. За скапаните пътища на селищата в Русенска област или за черната хроника на "пътя - убиец" Русе - Бяла сигурно са ги наградили (!?) ... За наградата от Държавната АБДП: Честито на "активните" в Окръжната КБДП Русе!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари