Наградиха огнеборец, спасил ученик

1

Четирима огнеборци от Регионалната дирекция в Кърджали бяха наградени с грамоти и купи като победители в областния етап на националния конкурс „Пожарникар на годината“.

Областният управител Никола Чанев връчи отличията на комплексния победител главен инспектор Румен Стоянов, началник на РСПБЗН - Подкова. В направление „Контролна дейност“ първенци са инспектор Ангел Колев от РСПБЗН - Кърджали и младши инспектор Танер Юсеин от РСПБЗН - Джебел, а в направление „Пожарогасителна и спасителна дейност“ младши инспектор Валентин Чолаков от РСПБЗН-Кърджали. Те получиха наградите си от комисар Сергей Заимов, директор на РДПБЗН - Кърджали, който със своя заповед отличи победителите и с „писмена похвала“. Четиримата служители ще участват в заключителния етап на националния конкурс „Пожарникар на годината 2018“.

В категория „Отличени“ в областния етап грамота и плакет получи Нурай Хасан, доброволец от формированието „Черноочене 2016“, за спасяване на човек, попаднал в критична ситуация. Колективната награда в тази категория отиде при доброволното формирование към община Крумовград за съществен конкретен принос при овладяване на пожари и участие в спасителни операции.

Областният управител отличи с грамота и предметна награда инспектор Ризван Кьоров в група „Оперативен център“ в РДПБЗН-Кърджали, който само преди дни спаси ученик от ПГ „Васил Левски“ при евакуация по време на пожар в сградата на учебното заведение. Никола Чанев поздрави всички наградени и колегите им за себеотрицанието, мъжеството и професионализма, който проявяват в критични и бедствени ситуации, когато гражданите най-много се нуждаят от помощ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари