Награди от Арт фестивал "Сезони" за малки певици от Русе

1

Ая Христова (7 г.) и Стефания Горнячка (8 г.) от Вокално студио за поп и джаз "Икономов" при Възрожденско читалище "Зора", с ръководители Вили Икономов и Жулиета Иванова, участваха в тазгодишното издание на Арт фестивал „Сезони" в Бургас.

В него участваха още 150 деца от цялата страна. "Сезони" се проведе на 1 и 2 юли в Културен център "Морско казино". През 21-годишната си история конкурсът за млади поп и рок изпълнители стана една от емблемите на Бургас. От три години той прераства в Арт фестивал, обединявайки различни сфери на изкуството и показвайки таланта на даровити деца от страната и чужбина.

Тази година изпълнителите бяха оценявани от жури в състав: Тони Димитрова, Захари Чернев, Владимир Спасов, Мария Чернаева и Руслан Карагьозов. Русенските таланти се представиха в първа възрастова група - от 5 до 8 години. С поощрение бе отличена Стефания Горнячка. Наградата се връчи от Владимир Спасов и Мария Чернаева. Първа награда в групата спечели Ая Христова, която бе наградена от Тони Димитрова по време на гала концерта, който се състоя на 02 юли, на открита сцена "Охлюва" в морската градина. Ая получи още една награда - персонална покана за участие в конкурса "Мia Martini" в Италия. Поредните отличия на изпълнители от школата на маестро Вили Икономов са потвърждение за това, че предоставя най-високото ниво на вокална подготовка на своите възпитаници, както и че дава сцена на млади таланти от България и други страни чрез Международния конкурс, който организира ежегодно в Русе - "Северно сияние". Тази година той ще се проведе на 6, 7 и 8 октомври.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари