Наградата на Русе е благодарение само на местния патриотизъм и ентусиазъм на русенци

2
Благодарение на местния патриотизъм и ентусиазъм на гражданите си Русе бе отличен единствено в класацията на читателите
Благодарение на местния патриотизъм и ентусиазъм на гражданите си Русе бе отличен единствено в класацията на читателите Видео: КИС 13

Русе спечели с убедителна преднина класацията за "Най-добър град за живеене" в съвместната инициатива на "Дарик радио" и в-к "24 часа", съобщиха от пресцентър на община Русе. Едва в края на текста става ясно, че призът на Русе се отнася само за читателската класация на една от медиите организирали конкурса. Кадрите, които ще видите са предоставени от вестник "24 часа".

Наградата на Русе за най-добър град за живеене се базира единствено на гласуване в интернет пространството. Градът обаче не фирурира в класациите по обективните критерии за стандарт на живот. Кметът на Русе Пламен Стоилов отдава успеха на сплотеността и чувството за общност на русенци.

Според официалната информация победител за трети път е София, която грабва още два приза за хай-тек град и специалната награда на НДК за най-ярък град в областта на културата. За бизнес град е обявен Пловдив, най-зелен град Хисаря, най-перспективен град е Стара Загора. Най-добрият град за партита за 2014 година пък е Приморско, най-красив е Асеновград. Бургас е отличен като градът с най-добра спортна инфраструктура, а Велико Търнова грабна приза за исторически град.

От друга страна Русе за поредна година не бе отличен с нито един индивидуален приз в подкатегориите, определени от комисия по обективни критерии за стандарт на живот. Затова благодарение на местния патриотизъм и ентусиазъм на гражданите си бе отличен единствено в класацията на читателите.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари