Наглост! БСП нашари детска градина

0
Партийни лозунги украсиха пейки в детска градинка
Партийни лозунги украсиха пейки в детска градинка Снимка: БТВ

Партийни лозунги украсиха пейки в детска градинка в столичния квартал "Дружба". Сред надписите личи името на Борис Цветков, бивш общинсдки съветник и депутат от БСП, съобщи бТВ. 
Цветков разказва, че площадката била в много лошо състояние и активисти на партията се заели с оправянето й. Символите на БСП трябвало да покажат, "че не общината го е свършила това". "Защото е инициатива, която беше в навечерието на 9 май, гласувана, подкрепена от районната организация в подарък на тук живеещия наш ветеран и наш герой - Стойчо Георгиев”, обяснява Цветков. Според него подобна практика не е агитация, а гражданите в района нямали нищо против. 
„Изборният кодекс определя в своя параграф първи, точка 17 какво е предизборна агитация - а именно това е призив за гласуване за определен кандидат, партия, коалиция или независим кандидат при насрочването на избори като съответно емблемите на партии или пък техните знаци върху предмети не представляват предизборна агитация...”, обяснява говорителят на ЦИК Александър Андреев.
Нарушение все пак има, но на друг закон - този за закрила на детето. Според него всеки малчуган има право на закрила срещу партийни дейности. Въпреки това глоби не може да се наложат.
„Всеки може да сложи щампа каквато и да била. Не мога да твърдя, че са хора на БСП. Ясно какво е пишело, но независимо кой е бил не би трябвало това нещо да се случва и затова веднага, след като разбрах за случая, изпратих хора, които да пребоядисат”, уточнява кметът на район Искър Ивайло Цеков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари