Нагъл имигрант опъна палатка на охраняем паркинг в София

0
Малко след полунощ в София непознат човек разпъва палатка на паркинга пред офис сграда
Малко след полунощ в София непознат човек разпъва палатка на паркинга пред офис сграда Снимка: Нова телевизия

Малко след полунощ в София непознат човек разпъва палатка на паркинга пред офис сграда. Видимо става въпрос за имигрант, тръгнал на Западна Европа, предаде Нова телевизия.

Човекът е построил палатката си, без да подозира, че мястото се охранява и че има охранителна камера. В 02:00 часа през нощта разпъването на палатка няма как да не привлече вниманието на Иван, който е на смяна като охранител.

„Излязох да видя какво има на паркинга и гледам някакъв черен човек с палатка и се гласеше да си ляга”, разказва Иван Петров.

Чужденецът е говорел френски език. Тръгнал си е, след като охранителят споменал думата „полиция”.

„Казах му, че ще звънна на полицията. Той каза: „О, полиция крейзи, полиция крейзи!””, разказва Иван Петров.

Непознатият вероятно е влязъл у нас с помощта на трафиканти. Взели са му парите и са го оставили да се оправя сам на входа на столицата.

Районът около Женски пазар и Лъвов мост в София вече спокойно може да се нарече „Арабският квартал”. Там се събират стотици мигранти без документи, които се укриват в апартаменти и хостели, докато други техни сподвижници успеят да им уредят паспорти.

Полицейските акции са всекидневие. При поредната гонка с двама нелегални имигранти днес пострада и полицай, съобщиха от МВР. А чужденците продължават да прииждат. Усеща го най-вече бизнесът в квартала.

„В голяма степен притесняват хората, които пазаруват. Потокът на българите вече окончателно се загуби”, разказва Ангел Ангелов.

Човекът с палатката, както и всички останали поемат към Сърбия. Хора, които живеят край Калотина разказват как пътеките през границата са добре отъпкани.

Преди седмица група чужденци потърсили подслон във вилата на Владимир.

„Бяха се подготвили с тояги за дълъг път, да се пазят. Търсили са храна. Нощно време е голям трафика”, разказва : Владимир Миланов.

Част от чужденците попадат в мрежите на гранична полиция. Стотици обаче продължават към обетованата Европа.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- И той ми казва: "Искам да имам дете от теб!"
- И ти?!
- Пратих му по-голямото, че то яде повече!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари