Наемането на работна ръка в Русе скача с близо 20 %

0
Наемането на работна ръка в Русе скача с близо 20 %
Снимка: manager.bg

Работодателите в региона на Русе споделят най-силните намерения за наемане през второто тримесечие на 2014 г. с нетна прогноза за заетостта от +19%, следвани от региона на Бургас (+15%), Пловдив (+14%), Варна (+14%) и София (+11%).

Работодателите във всички пет български региони, които взеха участие в проучването, споделят положителни намерения за наемане на персонал през второто тримесечие на 2014 г. Най-оптимистични нагласи имат работодателите в региона на Русе, където нетната прогноза за заетостта е +19%. Работодателите в регионите на Пловдив и Варна отчитат идентични резултати, с нетна прогноза от +14%. Работодателите в региона на Бургас споделят нетна прогноза за заетостта от +15% за второто тримесечие на 2014 г. Работодателите в региона на София обявяват най-ниски намерения за наемане на персонал, но достатъчно обещаващи с нетна прогноза от +11%.

Тази прогноза е следствие на няколко проекта, които ще стартират в тези региони”, коментира Надя Василева, управляващ директор на Менпауър България, Сърбия и Хърватия.

Русе планира да построи градска железница, която да минава през града, вместо да бъдат разкрити нови автобусни маршрути. Целта на проекта е да се свържат влаковите маршрути, които в момента преминават през града, с трите индустриални зони – Източна промишлена зона, Индустриалната зона и Индустриалния парк. Това може да обясни оптимизма сред работодателите в Русе, заедно с факта, че френският производител на автомобилни части Montupet планира да увеличи служителите си от 700 на 900 човека”, обяснява Надя Василева.

Според управляващия директор на Менпауър България, Сърбия и Хърватия, в тези индустриални зони са концентрирани най-големите инвестиции в Русе, които в последствие са отворили 3000 нови работни места. Това число се очаква да се увеличи, тъй като регионът продължава да привлича инвеститори, заедно с настоящите такива, които разширяват производствената си дейност. Създава се нов завод на германската компания WITTE Automotive и се очаква там да бъдат отворени 600 нови работни места.

Източник: Експерт.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари