Надрусан шофьор опита да избяга от проверка на пътя Русе - Силистра

0
Катаджиите го настигнали и открили наркотици в колата му
Катаджиите го настигнали и открили наркотици в колата му Снимка: Dunavmost /архив

Надрусан шофьор опита да избяга от проверка на пътя Русе - Силистра.

27-годишен водач, опитал да избяга от полицейска проверка, е установен да управлява след употреба на амфетамин, а в колата му е открита марихуана, съобщиха от ОДМВР - Русе.

На 4 декември около 00:30 ч. на пътя Русе – Силистра, в района на 28-ми километър, автонаряд от РУ - Сливо поле е подал сигнал със стоп палка на водач на лек автомобил марка "Фолксваген" модел „Голф“ с разградска регистрация, движещ се в посока гр. Тутракан. Водачът не спрял, а продължил, при което е бил последван от полицейските служители и спрян.

При проверката е установено, че колата управлява 27-годишен мъж, като на служителите е направило впечатление, че той отговаря неадекватно на зададените въпроси и е потърсено съдействие от екип на пътната полиция. На водача е направена проверка за употреба на алкохол с техническо средство, като пробата е била отрицателна, но извършената проверка за употреба на наркотични вещества и техни аналози с техническо средство e дала положителна реакция за употреба на амфетамин. На водача е съставен акт за установяване на административно нарушение, връчен му е талон за изследване и случаят е предаден на разследващ полицай в сектор „Пътна полиция“, който е образувал бързо производство срещу 27-годишния мъж. 

В хода на работата по случая при проверка в автомобила полицейските служители са открили саморъчно свита цигара, полиетиленово пликче със суха тревна маса, гриндер и електронна везна.

Извършен е оглед на местопроизшествие. При направен полеви наркотест на сухата тревна маса, тя е дала реакция за марихуана.

За установеното е образувано бързо производство срещу 27-годишния мъж.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари