Надежда Йорданова: Внесох законопроект за закриване на специализираните съд и прокуратура

0
Законопроектът предвижда още отпадане на кариерните бонуси за членовете на ВСС
Законопроектът предвижда още отпадане на кариерните бонуси за членовете на ВСС Снимка: Фейсбук

Това обяви министърът на правосъдието с публикация във фейсбук

"В качеството си на министър на правосъдието внесох в Министерския съвет предложение за промени в Закона за съдебната власт, с които се закриват Специализираният наказателен съд, Апелативният специализиран наказателен съд и съответните им специализирани прокуратури. Законопроектът урежда статуса на работещите в тях съдии и прокурори, както и приключването на висящите дела при спазване на принципа за неизменност на състав", обяви Йорданова.

"Демократичната общественост е във война с модела на завладяната държава. Това е битка, която поведоха гражданите през 2020 г. на площадите. Това е битка, която продължаваме стъпка по стъпка по пътя към връщане на усещането за справедливост в българското общество. Това е съдебната реформа", пише още правосъдният министър.

"Въпреки че остава встрани от светлините на прожекторите, законопроектът предвижда още една важна промяна. Предлага се отмяна на “кариерните бонуси” за членовете на Висшия съдебен съвет, главния инспектор и инспекторите от Инспектората към Висшия съдебен съвет и административните ръководители и техните заместници. Трябва да бъде прекратено това несправедливо преимущество за кариерно израстване - кариерното израстване на магистратите следва да зависи единствено и само от работата им именно като магистрати", аргументира се министърът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари