Над 900 са заразените с морбили у нас

0
Най-засегнати са децата
Най-засегнати са децата Снимка: iStock

В България все още има стотици заразени с морбили, стана ясно от изказване на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев по време на парламентарния контрол. 

Регистрираните случаи са 933 по данни към 17 юни. Най-засегнати са децата във възрастовите групи 0-1 г. - 140 случая, 1-4 г. - 287 случая и 5-9 г. - 275 случая, посочи Ананиев.

В Министерство на здравеопазването е създаден Национален координационен съвет за контрол на морбили, за анализ на обстановката, оценка на етапното изпълнение на мерките, предложения за предприемане на нови мерки и др., припомни той.

С най-висока заболяемост на 100 хил. население е Софийска област - 296 случая, област Кюстендил - 105 случая, Благоевград - 172 случая и София-град - 305 случая.

Останалите засегнати области са Бургас, Велико Търново, Монтана, Пазарджик, Перник, Пловдив и Русе, където са регистрирани единични случаи или малки епидемични взривове, като в Бургас, Велико Търново, Пловдив, Русе и Перник от последния регистриран случай е изтекъл повече от един инкубационен период, без да се регистрира нов случай.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари