Над 90 процента от свързаните с криптовалута бизнеси в Китай са закрити

1
Повечето биткойн копачи са мигрирали в чужбина
Повечето биткойн копачи са мигрирали в чужбина Снимка: CC0 Public Domain

Търговията с биткойни в Китай е спаднала до 10 процента от световната в сравнение с предишните 90 и страната ограничи ефективно спекулациите с криптовалути като част от усилията си да премахне вътрешните финансови рискове и да възстанови финансовия ред, бе посочено на пресконференция на Китайската народна банка по-рано тази седмица, предава Радио Китай.

През последните години китайските власти предприеха серия от мерки за ограничаване на добива и търговията с криптовалути. Според запознати, над 90 процента от свързаните с криптовалута бизнеси в Китай са закрити към днешна дата и повечето биткойн копачи са мигрирали в чужбина.

През февруари върховният съд на Китай ревизира предишно свое тълкувателно решение относно незаконното набиране на финансови средства, добавяйки търговията с криптовалута като ново „потенциално престъпно деяние“.

Миналата година Пекин забрани добива на биткойни, след като през 2017 г. направи това с борсите за криптовалута.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари