Цената на Bitcoin падна с 1000 долара

0
Криптовалутата продължaва да пада
Криптовалутата продължaва да пада

Стремителният ръст в цената на криптовалутата Bitcoin се замени от изключително рязък спад.

След рекордния ръст до ниво от $5000, в началото на деня бе направена корекция с около 10% в цената на биткойна, която обаче се замени с рязък срив от почти 20% и преди час 1 BTC струваше около $4000.

Причината за буквалното обръщане на тренда стана официалната позиция на Китай, който от 4-ти септември забрани на територията на страната финансовите операции по провеждането на ICO – формата за привличане на инвестиции при първоначално предлагане на цифрова валута на борсата. Забраната важи както за физическите, така и за юридическите лица.

Сега се появи информация, че всеки, който е успял да извърши ICO, трябва да върне набраните финансови средства. Китай създаде специална комисия, която ще разследва дейността на 60 различни платформи и до приключване на разследването, всякакви ICO операции в Китай са прекратени и забранени. Причината за тази толкова радикална стъпка е подозрението на контролните финансови органи, че някои ICO са финансови машинации и пирамиди.

След появата на тази информация, цената на Bitcoin рязко спадна и продължи да пада. Засега фиксираният минимум е $4037,50. Това е почти със $1000 по-малко от рекорда $5013,91, достигнат на 2-ри септември тази година.

Докато материалът се подготвяше, цената на Bitcoin частично се възстанови и сега 1 BTC се търгува за $4250.

Източник: Kaldata.com
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари