61% от българите: Нови избори няма да доведат до промяна

0
Почни всеки пети смята, че предсрочният вот ще задълбочи политическата криза
Почни всеки пети смята, че предсрочният вот ще задълбочи политическата криза

Почни всеки пети смята, че предсрочният вот ще задълбочи политическата криза

Кои са важните теми за хората и как да ги направим приоритет? Влияе ли политическата нестабилност на скоростта, с която се решават? Накъде се движи страната и какво се случва с бизнеса, икономиката и пазара на труда? Има ли риск от допълнително забавяне на пълноправното ни влизане в Шенген и еврозоната?

Темите коментираха в студиото на предаването "Референдум" гостуват Димитър Манолов – президент на КТ „Подкрепа“, Васил Велев – председател на АИКБ, Добромир Иванов – изп. директор на BESCO, проф. Миглена Темелкова – председател на Съвета на ректорите на висшите училища, проф. Виктор Йоцов – икономист от БАН.

Обществото не очаква сериозна политическа промяна и стабилизация след избори. На този фон обществените проблеми, които тревожат най-много българите, са далеч от темата за бъдещето на правителството, сочат нови данни от експресно проучване.

Нови предсрочни парламентарни избори няма да променят политическата ситуация в страната смята мнозинството (61%) от анкетираните в специално проучване. Една пета смятат, че изборите след неуспеха на преговорите дори ще задълбочат политическата криза. 15 на сто виждат възможност през избори ситуацията на задънена улица в политиката у нас да се разреши. Малцина не могат да кажат, съобщава БНТ.

Извън напрегнатия политически дебат според обществото у нас най-сериозните проблеми на страната се свързват с корупцията (38%). Запитаните виждат най-сериозните проблеми и в работата на съдебната система (26%) и здравеопазването (14%). Проблемите в енергетиката (6%), социалната политика (6%) и образованието също будят обществена тревога. Проблемите са част от политическия дебат в страната и често са основа на консенсус за общи приоритети. В последните седмици обаче бяха изместени от политическия дебат. В ситуация, в която респондентът е помолен да посочи само една, най-проблемна сфера, проблеми свързани с миграционните процеси, екологията и културата остават на по-заден план.

Изследването е проведено на 25 и 26 март 2024 г. по специална панелна методика, разработена за предаването "Референдум".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    ews@duna
    Пропагандната теза е вероятно платена теза от цру чрез фондация "америка СРЕЩУ България", за да се разпространява това безобразие. сащ си харесаха корумпирани хора в България и чрез "магнитски" или подобие ги сплашват, запорират им финансовите сметки и по този и по подобен начин сащ управлява България от 1990 година досега. Затова България е все по-близо до катастрофа в атлантическия блок. Не се ли разбра, че атлантическият път е грешен?! Евро, нато, ес са безплотни и са унищожително вредни на народа на България?!
  • 5
    1
    Нищо
    То и НАТО-то на оня еврейски отпадък Сюлейман Пусси ни донесе само злини, и от €врогейският съюз нищо добро не видяхме, само измислени правила, глупави регламенти, рестрикции и ограничения, а пък с това €вро, дето искат да ни го натътрузят какъв ще го ядем – идея си нямате! Обаче ние си искаме изборите, референдума против €врото и референдум за излизане на България от НАТО, €С и СЗО! Надеждата последна умира! И ... не забравяйте, че „Възраждане“ са най-малкото зло и са за предпочитане пред престъпниците и националните предатели от ГЕРБ, СДС, ДПС, ДБ и ПП!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари