50 акта за нарушения на забраните в Русе

7
Двама мъже нарушиха карантината си в Русе
Двама мъже нарушиха карантината си в Русе Снимка: БГНЕС / архив

Две досъдебни производства за нарушаване на карантина са образувани в Първо и Второ РУ.

На 13 април около 10:30 ч. служители на Първо РУ са извършили проверка на адрес на ул. Цанко Дюстабанов в Русе, който е бил посочен за лице поставено под карантина с предписание на здравните власти. При проверката е установено, че 35-годишния мъж не се намира на адреса посочен в документите на РЗИ.

Случаят е документиран и по него е започнато досъдебно производство по описа на Първо РУ.

Вчера около 11:30 часа екип от служители на полицията - от Второ РУ, заедно с представители на РЗИ - Русе и Община Русе, са извършили проверка на лице поставено под карантина по предписание на РЗИ, но на посочения адрес в блок на ул. "Петрохан" в Русе не са открили 31-годишния мъж.

Заради констатираното нарушение на предписанията, дадени от РЗИ, по случая е образувано досъдебно производство за престъплението.

От началото на въвеждането на режима за спазване на карантина по предписания на здравните власти, в ОДМВРРусе до момента са образувани общо 15 досъдебни производства за нарушаване на такъв режим.

През изминалото денонощие от служители на ОДМВРРусе са съставени близо 50 акта за нарушения на въведените забрани, във връзка с извънредното положение, като повече от половината са за липсата на поставени предпазни маски.

За голяма част от тези нарушения са сигнализирали граждани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари