Над 58 градуса в Рио де Жанейро

0
Това е най-високата температура, регистрирана в този град в историята на метеорологичните наблюдения
Това е най-високата температура, регистрирана в този град в историята на метеорологичните наблюдения Снимка: Agencia Brasil

Това е най-високата температура, регистрирана в този град в историята на метеорологичните наблюдения

На 14 ноември в Рио де Жанейро беше регистрирана най-високата температура в историята - 58,5 градуса по Целзий (°C).

Този рекорд е последван от още две най-високи температури в града за тази година. През последните дни, част от Бразилия преживява голяма горещина, която смята се, че ще продължи през цялата седмица.

Липсата на дъжд и облаци прави ситуацията още по-опасна, тъй като липсата на облаци позволява на слънчевата радиация да се концентрира и температурите да се повишават значително. Този пик на високи температури е настъпил в период, когато обикновено се очаква дъждовен сезон и облаците да помогнат да се контролират температурите.

Очаква се последиците от горещините да бъдат значителни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари