Над 500 участници в танцови школи шестваха в Русе

15
Притесненията на ръководителите на школите са, че мерките ще продължат и след 1 април
Притесненията на ръководителите на школите са, че мерките ще продължат и след 1 април Видео: Русе Медиа

Протест на танцовите школи се състоя днес по обед в Русе.

Те организираха шествие под наслов „Не на двойния аршин“, с което изразяват несъгласието си с решението на областния щаб за спиране на дейността им до 1 април.

Над 500 участници в школите за любителско изкуство се събраха на площада в Русе. Те направиха мълчаливо шествие със свещи в ръка, което завърши с аплодисменти пред сградата на областна администрация.

Макар и да протестираме, правим го с усмивка, тъй като днес е хубав празник – Сирни Заговезни, на който искаме прошка от по-възрастните. Искаме обаче да изразим несъгласието си със затварянето ни, защото излиза, че ние сме най-големите инкубатори на КОВИД-19. А при тази психоза, която се насажда, залите ни са пусти. Повече от 15 човека не са на репетиция, а в една зала от 200-250 квадрата има нужното отстояние. Ние спазваме всички мерки, което не може да се каже за струпването на хора в големите вериги магазини. Друг е въпросът, че когато е местно решението за затварянето, няма компенсации. А ние в сферата на частния бизнес сме така – имаме работа, имаме доходи, нямаме работа, нямаме доходи“, сподели ръководителят на школата за народни танциИграорциБогдан Донев, цитиран от Русе Медиа.

Мнението му се споделя и от останалите му колеги, които също участваха в протеста – клуб „Нашенци“, клуб за спорт и танци „Фламинго“, танцова задруга „Жълтица“. Във всяка една от школите има по 400-500 участници, които за пореден път са лишени от възможността да се занимават с любимите си танци.

Притесненията на ръководителите на школите са, че мерките ще продължат и след 1 април, което ще се отрази фатално на съществуването им.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари