Над 500 лишени от свобода посрещнаха Великден в затвора в София

2
25-годишният Емануил Йорданов говори за грешките си и се надява близките му да не му обърнат гръб
25-годишният Емануил Йорданов говори за грешките си и се надява близките му да не му обърнат гръб

25-годишният Емануил Йорданов говори за грешките си и се надява близките му да не му обърнат гръб

Над 500 лишени от свобода посрещнаха Възкресение Христово в Централния софийски затвор. Затворниците разказват за грешките и разкаянието си, предава NOVA.

Емануил Йорданов е само на 25 години, бивш волейболист. Попаднал зад решетките заради грабеж. „Бях принуден. Наруших много закони и сега си плащам за това”, сподели той. Казва, че след три години и половина зад решетките разкаяние има. Смирение също, не само за чуждите грешки.

„Не сме с близките си, което е най-тъжното. Когато бях на свобода, също не обръщах внимание на роднините си, за което съжалявам. След като изляза, ще им отделям време”, каза още затворникът. Най-големият страх на Емануил е близките му да не му обърнат гръб, когато излезе на свобода.

„Те ми казваха, по - старите хора, че тяхното минало ще е моето бъдеще и аз им казвах, че няма как да стане. Но, за съжаление, стана така. Рано или късно си плащаш за всички грешки”, казва мъжът.

И ако извън затвора, Емануил ще се надява на подкрепата и любовта на майка си, то за 56-годишния Явор Митев подобно спасение няма. И той е осъден за кражба.

„Не съм за първи път в затвора. Винаги съм съжалявал”, каза той.

Шестата присъда на Явор е „една година лишаване от свобода”. Остават му месеци до края ѝ. Зад решетките Явор се моли за другите, защото вярва, че така спасение ще има и за него.

„Повярваш ли веднъж в Иисус Христос, не можеш да Го предадеш. Словото Божие казва „100 пъти можеш да сгрешиш, 101 да се покаеш, стига да е от душа и сърце”, споделя мъжът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари