Над 5 000 фермери протестираха по улиците на Мадрид

0

Хиляди фермери излязоха на протест в Мадрид срещу политиката на правителството на Педро Санчес по отношение на селските стопанства.

Според тях "идеологически и икономически интереси“ застрашават препитанието им.

Шествието, в което има представители на повече от 500 асоциации от животновъдния, риболовния, ловния и селскостопанския бранш, тръгна от площад „ Сан Хуан де ла Крус“, мина пред Министерството на екологията и се отправи към Министерството на земеделието, информира БНР.

По данни на организаторите в него участват над 5 000 души от цяла Испания. Докарани са 40 трактора, 50 коня, 15 волове, които теглят каруци, кучета, соколи и домашни животни. Фермерите недоволстват срещу увеличаването на производствените разходи и искат от правителството на приеме защитни механизми, които да им позволят да работят спокойно.

Настояват и за нова селскостопанска политика, за да няма повече „постоянно противоречащи си законови разпоредби“.

С протеста си те искат да напомнят на испанците, че по време на първата вълна на пандемията и на бурята „Филомена“, които парализираха страната, в супермаркетите нямаше липса на храна, което отчитат като лична заслуга. Затова търсят и подкрепата на цялото общество, защото според тях без селскостопанската работа, Испания няма да е същата. Опозиционната консервативна „Народна партия“ , както и „Вокс“ ги подкрепиха и призоваха премиера Санчес да преосмисли политиката на правителството в този сектор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари