Над 2000 нелегални стоки са задържани на Дунав мост

0

Според първоначалните данни на притежателите на марките е нанесена вреда на обща стойност над 250 000 лв.

Вчера в Русе от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при областната дирекция в крайдунавския град е проведена специализирана полицейска операция по линия на престъпленията срещу интелектуалната собственост и контрабандата.

В хода на акцията е извършена проверка на пътнически автобус „Мерцедес“, движещ се по направление Република Турция – Република Румъния. Той е спрян в района на ГКПП - Дунав мост и при последвалите съвместни действия със служители на Агенция „Митници“ в багажното отделение на превозното средство са открити различни артикули /маратонки и дрехи/, носещи името и белезите на известни търговски марки /"Adidas“, „NIke“, „The North Face“, „Dolce&Gabana“, „KARL”, “Philip Plein”, “Polo”/. В специално пригодено за тайник помещение, зад резервоара на автобуса, са установени още и 86 кашона с парфюми на известни търговски марки. Констатирано е, че стоките са без нужните документи за произход, без съгласието на притежателите на изключителното право върху търговските марки за клас 25 по МКСУ /международна класификация на стоките и услугите/ и без правно основание. Иззети са общо 700 броя парфюми и 1600 броя текстилни артикули от румънски гражданин на 53 години.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на ОДМВР - Русе за престъпление, съобщиха от полицията.

Според първоначалните данни на маркопритежателите, с деянието е нанесена вреда на обща стойност над 250 000 лв. Предстои установяване на точната стойност на пропуснатите печалби на притежателите на изключителните права на марките.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари