Над 200 души се включиха в крос-похода от Образцов чифлик до Лесопарк „Липник“

0

Маршрутът е дълъг 7,5 км

Повече от 250 ученици, студенти, ветерани и любители на природата взеха участие в тазгодишния крос-поход, организиран от Община Русе, Спортно туристическо и природозащитно дружество „Академик“ и Студентския съвет при Русенския университет.

При отлично време маршрутът от Образцов чифлик през хижа Минзухар до ЛесопаркЛипник“ с дължина 7,5 км бе преминат според предпочитанието на участниците (с ходене, бягане или с комбиниран ритъм) за време между 1:25:30 ч. и 3:09:00 часа, съобщиха от Община Русе.

Участниците и организаторите на проявата бяха поздравени от заместник-кмета на Община Русе Магдалина Илиева, която връчи и наградите им.

По критериите за участие - почистване на отпадъци и дребна паднала дървесина, спазване на ред и дисциплина по маршрута, бяха отличени с купи и дипломи 14 групи от училища, спортни и туристически клубове. 20 участници, определени с томбола, получиха предметни награди, осигурени от спортен магазин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари