Над 190 паднали на леда търсят помощ в "Пирогов"

0
Масово са с фрактури на крайниците, а при 30 от тях се налага и оперативно лечение
Масово са с фрактури на крайниците, а при 30 от тях се налага и оперативно лечение Снимка: БГНЕС

Масово са с фрактури на крайниците, а при 30 от тях се налага и оперативно лечение

АПИ анализира дейността на фирмите, ангажирани с почистването на републиканската пътна мрежа, но по думите им засега няма причина те да бъдат глобени.

Седемте фирми, ангажирани с почистването на пътищата и тротоарите в София, ще бъдат глобени с над 120 000 лева заради неизпълнени в срок ангажименти.

Тази сутрин спирките в града бяха почистени. Но на тротоарите обаче все още имаше трудни за преминаване участъци. Най-сложно е за възрастните хора.

Освен заради леда хората трябваше да внимават и заради падналите листа от дърветата.

На много места в столицата гледката е подобна – паднали клони и есенни листа върху белия сняг.

От Столичната община обясниха, че приоритетно се разчистват трасетата и сградите с обществено значение. Тези в жилищните райони са отговорност предимно на живущите.

Екипът, с който bTV разговаря, е започнал да разчиства снега от 7 часа сутринта. Общо спирките, които трябва да разчистят, са 98.

И все пак инциденти има. През изминалата нощ в "Пирогов" помощ са потърсили над 190 души. Масово са с фрактури на крайниците, а при 30 от тях се налага и оперативно лечение, съобщиха от спешния център.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари