Над 1500 са членовете на КТ "Подкрепа" в Русенско

2
Това стана ясно от проведена среща между заместник областния управител Детелина Ачева и председателя на Синдикалния регионален съюз Кирил Черкезов
Това стана ясно от проведена среща между заместник областния управител Детелина Ачева и председателя на Синдикалния регионален съюз Кирил Черкезов

Това стана ясно от проведена среща между заместник областния управител Детелина Ачева и председателя на Синдикалния регионален съюз Кирил Черкезов

Повече от 1500 наброяват членовете на КТПодкрепа“ в русенско. Това стана ясно от проведена среща между заместник областния управител Детелина Ачева и председателя на Синдикалния регионален съюз Кирил Черкезов. По време на разговорите Ачева отбеляза ролята на синдикатите за осигуряването на по-добри условия на труд за работещите през последните години.

Поздравявам Ви за професионализма и всеотдайността, с които работите за по-доброто бъдеще на нашите съграждани. Оценявам и споделям Вашата загриженост за предизвикателствата, пред които са изправени трудещите се хора в страната, но очевидно, че чрез открит диалог с всички институции се постига напредък по решаването на някои от ключовите въпроси, свързани с повишаване обезщетенията в различни ситуации и увеличаване на възнагражденията“, каза заместник областният управител.

Тя бе категорична, че Областната администрация ще работи заедно със синдикатите при решаването на важните за обществото социални и икономически проблеми. Ачева поздрави КТПодкрепа“ и за активната им позиция в тристранния съвет на национално ниво. Преодоляването на демографската криза в страната и постигането на равнопоставеност при заплащането на труда между мъжете и жените, също бяха сред акцентите на срещата.

От представения анализ на КТПодкрепа“ в Русе за последните 4 години стана ясно, че в сътрудничество със Софийския университет „Климент Охридски“ 265 учители са придобили професионално-квалификационни степени. Същевременно благодарене на проект „Хоризонти“ е работено и за повишаване на заетостта. От 2019-а насам 140 безработни лица са получили професионална квалификация „Оператор на компютър“, а други 20 „Офис мениджър“.

На 10 души пък е била осигурена субсидирана заетост. От синдиката са подпомогнали провеждането и на редица други обучения, а също така са участвали и в множество протести и протестни шествия, целящи защита правата на работещите.

От КТПодкрепа“ и през тази година ще настояват за спешно увеличаване на максималния осигурителен праг минимум в размер на 10 минимални работни заплати, а също и минималното дневно обезщетение за безработица да бъде обвързано с актуалния размер на минималната работна заплата за страната.

Същото искане е поставено и за обезщетението за отглеждане на малко дете /майчинството за 2-ра година/. Сред останалите искания на синдикалистите са въвеждането на необлагаем минимум за доходите от труд поне до размера на текущата минимална работна заплата, прогресивно данъчно облагане с втора ставка над средната работна заплата, постепенно увеличение на корпоративния данък и максимално обвързване на размера на осигурителните вноски към разходите на осигурителната система.

Освен за повишаване на доходите от КТПодкрепа“ искат отпускане на социална помощ за комуналните плащания за социално бедните граждани, както и повишаване на санкциите за некоректни работодатели. Те се обявяват и за ефективна, устойчива и справедлива трансформация в енергийния сектор в България, чрез приемане на енергийна стратегия с хоризонт до 2050 година.

Срещата се проведе във връзка с Х отчетно-изборна конференция на синдиката.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари