Над 15 вторични труса с магнитуд над 5,5 разтърсиха Филипините

0
Остава опасността от цунами
Остава опасността от цунами Снимка: US Geological Survey [USGS]

Остава опасността от цунами

Над 15 вторични земетресения разтърсиха Филипините в рамките на два часа, това показва справка на сайта на Европейско-средиземноморският сеизмологичен център (EMSC).

След земетресението от 7,5 по скалата на Рихтер, което беше регистрирано на 2 декември, в същия район са регистрирани трусове с магнитуд от 5,5 до 6,4 по скалата на Рихтер. Последният трус е на 145 км югоизточно от Бутуан, на 52 км североизточно от Бислиг.

Трусът е на дълбочина 18 км., в 02:09 часа местно време (20:09 часа българско време), пише агенция Фокус.

Филипинската сеизмологична агенция PHIVOLCS съобщава по-рано, че вълни цунами могат да ударят Филипините.

Японският телевизионен оператор NHK допълни, че вълните цунами с височина до един метър се очаква да достигнат западното крайбрежие на Япония малко по-късно до 1:30 часа местно време сутринта в неделя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари