Над 1400 лева са нужни за издръжка един човек

1
Повече от 2/3 от работещите не достигат заплата за издръжка, сочат данните от КНСБ
Повече от 2/3 от работещите не достигат заплата за издръжка, сочат данните от КНСБ Снимка: Dunavmost

Повече от 2/3 от работещите не достигат заплата за издръжка, сочат данните от КНСБ

Необходимият месечен доход за издръжката на един човек, който живее сам, е 1402,25 лева. Това показва наблюдението на потребителските цени и заплатата за издръжка за второто тримесечие на 2023 г., предаде БГНЕС.

Данните бяха изнесени от КНСБ.

2524,05 лева са необходими за живота на едно средностатистическо тричленно семейство.

Доходът, необходим за издръжка, нараства с 0.6% на тримесечна база и с 10.6% на годишна база. Повече от 2/3 от работещите не достигат заплата за издръжка.

При достигнатите високи ценови нива през изминалата година, настоящото задържане на цените или намаление при някои стоки не оказва влияние за промяна на издръжката на живота.

“Независимо, че инфлацията се успокоява, нашата издръжка на живота не се успокоява и поддържа двуцифрени числа”, заяви Пламен Димитров, президент на КНСБ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    До 1:
    Сяров, ти ли си, бе?
  • 1
    1
    Замислен
    Нямам такива пари на месец но ще се завъртя край разни персонажи в Русе и мога да гризна до 3000 лв. на месец след 22:00 РМ особенно петък срещу събота и неделя.Трябва ми само една пистарка и газ да не ме лепнат ченгетата.Малко бокс,мма и става работата.Кантара е от заведението.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари