Над 1 милион заразени в Индия от коронавирус

1
Властите засилват здравните рестрикции и карантинните мерки, опитвайки се да спрат разрастването на епидемията
Властите засилват здравните рестрикции и карантинните мерки, опитвайки се да спрат разрастването на епидемията

Броят на заразените с новия коронавирус в Индия надхвърли един милион души, което поражда опасения за готовността на страната да се сблъска с неизбежен ръст на заболелите, който може да претовари болниците и да постави пред изпитание немощната здравна система

С 34 956 нови случая за последните 24 часа заразените в национален мащаб са вече 1 003 832-ма, съобщи днес министерството на здравеопазването.

Най-много са заразените в западния щат Махаращра (284 281 души), следван от щата Тамил Наду (156 369) и столичния окръг Делхи (118 645), съобщава БТА .

Здравното министерството съобщи също за 687 смъртни случая вследствие на коронавируса за денонощието, с което починалите от началото на пандемията стават 25 602-ма. Ведомството подчерта обаче, че делът на оздравелите е около 63 процента и продължава да расте.

Индия е с най-много случаи на коронавирус в света след САЩ и Бразилия. Властите засилват здравните рестрикции и карантинните мерки, опитвайки се да спрат разрастването на епидемията, отбелязва Франс прес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари