Над 1 милион лева "кръвнина" поискаха близките на убитата Райме

1
Делото срещу  Джелял Юсеинов тръгва по същество на 4 декември
Делото срещу Джелял Юсеинов тръгва по същество на 4 декември Снимка: Русе Медиа

Общо 1 150 000 лева обезщетение за причинените неимуществени вреди поискаха близките на убитата Райме Хасанова.

68-годишната жена бе умъртвена на 11 май м.г. в дома си в русенското село Голямо Враново, след като отказала интимна близост на 66-годишния тогава свой съселянин Джелял Юсеинов.

В Окръжния съд в Русе днес се проведе разпоредителното заседание, което бе отлагано три пъти досега по различни причини. Съдията не допусна исковите претенции да бъдат приети в рамките на наказателното производство, тъй като това би го затруднило и забавило, а и нямало пречка това да бъде направено в отделно гражданско дело. Трите дъщери и братът на убитата бяха конституирани като частни обвинители, пише Монитор.

Джелял Юсеинов влезе в залата в инвалидна количка. Докато очакваше в ареста насрочване на делото, обвиняемият получи инсулт и бе освободен под парична гаранция в размер на 5000 лева. На въпрос на съдията знае ли защо е тук той отговори, че не знае. По подобен начин отвръщаше и на останалите въпроси.

Съдът реши, че вече са налице условията за разглеждане на делото и насрочи дата за първото съдебно заседание по същество – 4 декември т.г. от 10,00 часа.

Според обвинителния акт на 11 май м.г. пенсионерът отишъл при вдовицата Райме, която живеела сама в края на селото, и поискал от нея близост. Жената го изгонила, но Джелял се върнал вечерта и пак настоял за секс. Тъй като Райме се съпротивлявала, й нанесъл няколко удара с дървено столче по главата, след което я удушил и избягал. Задържан е на следващия ден и е направил пълни самопризнания. Установено бе, че преди да случи престъплението пенсионерът отправял сексуални намеци и към други жени от селото.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари