НА ЖИВО: "Възраждане" атакуват парламента, опитват да пробият охраната

3
Хората, дошли да изразят недоволството си, са без маски
Хората, дошли да изразят недоволството си, са без маски Видео: Фейсбук / Дневник

Повече от час след началото на протеста на „Възраждане“ срещу зелените сертификати, напрежението ескалира

Протестиращите срещу зеления сертификат от "Възраждане" разкъсаха полицейския кордон и опитаха да щурмуват парламента. Те стигнаха до стълбите, но светкавично прегрупиралите се сили на реда осуетиха нахлуването през парадния вход, предаде dir.bg

Така групата, която проби кордона на едно място, не може да стигне до самата врата на НС. Протестът скандира "оставка", а по микрофона протестиращите получават напътствия да заобиколят сградата на парламента. Чуват се възгласи "Давай!", "Революция!", "Еничари".

Вътре в сградата на НС има малцина депутати, повечето си тръгнаха по-рано, а входовете са подсилени с маси и столове.

Самият лидер на "Възраждане" - Костадин Костадинов, е под карантина и протестът се провежда в негово отсъствие. Това обявиха от партията минути след началото на митинга срещу зеления сертификат на площада до Народното събрание. На площада обаче е инфекционистът Атанас Мангъров, известен с възраженията си срещу ваксинацията, ограничителните мерки и зеления сертификат, който се нареди сред ораторите.

"Каква държава сме ние, че целият КСНС се скрива в миша дупка за това, че на председателя на НС му текнал сополът!", възмути се в речта си лекарят. "Целта е само да се набоцкаме, но няма никаква полза", отрече Мангъров ползата от ваксините.

"Костадин Костадинов, за съжаление, е под карантина след тази брутална инсценировка", обяви ораторът пред протеста по повод заразяването на шефа на НС Никола Минчев след КСНС. Деян Николов извини за отсъствието му лидера на партията, защото, ако се появи, можело да го арестуват и да го затворят за 3 години.

Секунди по-късно Костадинов отправи обръщението си видеостената, инсталирана пред Паметника на Цар Освободител.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    GAROV
    Костадинов, Сидеров - все едно и също. Остава само да си поставят по една свастика и са готови.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари