НА ЖИВО: Кирил Петков с изявление пред медиите

0
Премиерът говори по важни за страната теми, сред които и трагичния случай с починалата жена във Враца
Премиерът говори по важни за страната теми, сред които и трагичния случай с починалата жена във Враца Видео: NOVA

Факт е, че "Булгаргаз" е можело да има много по евтин микс и много по-евтин газ

Няма как да имаме добро образование, ако не инвестираме в човешкия капитал, заяви министър-председателят Кирил Петков в изказването си на събитието The World Ahead 2022, организирано от изданието The Economist в София, предаде БТА.

"Приоритизирахме учителските заплати - те ще станат 125 процента от средната работна заплата", посочи премиерът.

Кирил Петков подчерта, че за първи път в България детските градини ще са безплатни. Той каза, че, въпреки че звучи като социална мярка, всъщност не е, защото се оказва, че голяма част от проблемите с децата, които изпадат от учебната система, започват още от детската градина. "Ако майчиният език не е български, а някакъв друг, шансът в първи клас ученикът да не изостава, е много малък", посочи премиерът. Според него безплатните детски градини са шанс да се предотврати изпадането на децата, особено от други етноси, от образователната система.

"Инвестират се и много средства в строителството на детски градини", добави Петков.

"Правителството инвестира 100 млн.лв. в извънкласни дейности, за да могат децата да развият всички умения, които ще им позволят един ден да са адекватни за пазара на труда. Децата трябва да знаят как да работят в отбори, да развиват комуникация, аналитично мислене, което няма да стане през старите учебници", каза премиерът. Едновременно с това се работи за това какви да бъдат новите учебни програми, как технологиите да влязат по по-систематичен начин в тях.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари