ГЕРБ оттеглят Красимир Ципов от ЦИК

1
Било им омръзнало от упреци към тяхната партия
Било им омръзнало от упреци към тяхната партия Видео: Фейсбук

ГЕРБ нямат жал към българския народ, от ранни зори на светлия празник Гергьовден, те отново решиха да дадат извънреден брифинг

Поводът е сформирането на новата Централна избирателна комисия и намерението на партията да оттеглят кандидатурата на Красимир Ципов като председател на комисията. 

Премиерът в оставка Бойко Борисов с неохота, но в типичния си стил коментира вчерашните обвинения на крупния агробизнесмен Светослав Илчевски. Според него те са предизвикани от успешната работа на правителството. С тях опонентите му искали да затъмнят успехите на службите в борбата с контрабандата и лично на него като премиер.

"Единственият начин да прикрият своята некомпетентност. Закрита комисия се предава по интернет - много ви молим. Чудесно! Не познавам Илчовски, не искам и да знам. Аз се занимавам с политика, коментирам само политически действия. Те излъгаха за всичко, което поеха като ангажимент. Сега разбрах защо Радев не прави служебно правителство", каза Борисов и отказа да влиза в детайли. Никой не го попита дали Мата Хари наистина е плеймейтка, както твърди Илчевски. Никой не отвори дума за подаръците под формата на златки кюлчета или видеото с издевателства върху бизнесмен в затвора.

"Те видяха, че нямат програма. Не си направиха правителство. Можеха да си направят действащ парламент, за да можем и ние да внасяме документи. Знаете ли какви хубави документи можем да внесем", добави той. И намекна, че атаката отново идва от Дубай, където пребивава обвиненият в 19 престъпления бивш хазартен бос Васил Божков. "Всеки, който ме е атакувал, е загубил изборите", обобщи Борисов.

ГЕРБ оттегля кандидатурата на бившия депутат Красимир Ципов за председателското място на ЦИК. След като вчера председателката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова се би до последно точно те да получат този пост като победителите на последните избори, сега вече партията не иска да носи отговорност за евентуален провал на изборите. Останалите парламентарно представени партии не издигнаха кандидатури за шеф на ЦИК. БСП, ДБ и "Изправи се! Мутри вън!" декларираха, че няма да подкрепят Ципов, защото не е подходящ, но не можаха да излъчат обща кандидатура за този пост.

Това не попречи на Борисов да ги обвини в сговор. "Видях ги как вчера се споглеждат и се наговарят", обвини опонентите си в типичния си стил Борисов. На въпрос защо тогава изобщо са предложили Ципов за председател, лидерът на ГЕРБ заяви, че са очаквали да има и други кандидатури или останалите да подкрепят тяхната. Когато това не станало, той прозрял капана, който му заложили.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари