Бойко Борисов пак е по пътищата, инспектира пътя за Рилския манастир

0
Забележете, че само министър-председателят не е с предпазна маска, нарушавайки всякакви разпоредби на МЗ
Забележете, че само министър-председателят не е с предпазна маска, нарушавайки всякакви разпоредби на МЗ Видео: Фейсбук

Министър-председателят Бойко Борисов отново е на инспекция по пътищата на България

В момента той инспектира рехабилитацията на пътя за Рилския манастир, който беше увреден от огромно свлачище. Заедно с Борисов е  министърът на регионалното развитие Николай Нанков и кметът на град Рила, който детайлно обяснява какво и как е било направено по реконструкцията на участъка.

Борисов установи, че укрепването на срутището на пътя за Рилския манастир е приключило. В 250-метровия участък е изградена укрепителна стоманобетонна стена с дължина от 150 м и височина 4,1 м, която поема натоварването на срутищното тяло, като то е подсилено с микропилоти и анкери.

"Благодаря на строителите, които работиха много мобилизирано, за да може укрепителните дейности да приключат преди Коледа. Важно е хората да могат да пътуват спокойно и удобно до Рилския манастир и природните забележителности в околността" , заяви Борисов.

"Каквото сме обещали за Рилския манастир - вече сме го изпълнили. С близо 6 млн. лв. бе завършено укрепването на срутището по пътя за светата обител. Осигурили сме и 1,62 млн. лв. за изграждане на пречиствателна станция за отпадните води. В момента тече и реконструкцията и художествената реставрация на манастира, за която правителството отпусна 600 000 лв.", допълни Борисов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари