На управниците в Русе не им трябва омбудсман

6
Кои общински съветници са гласували за "Д*пето"?
Кои общински съветници са гласували за "Д*пето"?

Днес Общинският съвет отново не успя избере обществен посредник на Русе

Омбудсманът всъщност трябва да защитава правата и интереси на гражданите, но не се избира от тях. Той се избира от Общинските съветници, които уж представляват своите избиратели, тоест гражданите. 

Резултатите са повече от потресаващи

От далечната 2013 година насам вече има 5 неуспешни процедури за избор на обществен посредник от Общински съвет - Русе.

Общинските съветници изглежда не ги вълнува това дали гражданите ще имат обществен посредник или дори не го желаят, защото омбудсманът всъщност не защитава интересите на институциите. Така може и след 100 години русенци да нямат обществен посредник, защото "процедурата" била такава. 

Общинските съветници дори измениха процедурата за избор на обществен посредник в Община Русе да бъде с тайно гласуване, за да нямало притеснения и всеки да гласува по съвест.

Днес гласуваха ТАЙНО, но по "съвест" и веднага се размириса

Само 10 гласа не стигнаха на Валентин Димитров да стане омбудсман на Русе

След проведено тайно гласуване кандидатите Милена Цонева, Валентин Димитров, Ина Райчева и Мариян Димитров не събраха достатъчен брой гласове. Необходими бяха 34 гласа, но най-много получи кандидатът Валентин Димитров – 24 на брой. 

За щастие на русенци "тайното гласуване по съвест" не успя да избере противоречивата личност Валентин Димитров със звучния прякор "Д*пето".

Кои общински съветници са гласували за "Д*пето"?

Няма как да разберем, благодарение на Асен Даскалов от ВМРО, автор на тайното гласуване.

За тази процедура нещо не можаха да се разберат кой да е "нашият човек". За следващата има достатъчно време за демократично, но тайно кадруване зад кулисите.

То е ясно, че изборът няма да бъде в полза на гражданите, но поне ще имаме още един "назначен" хрантутник на държавна хранилка с няколко хиляди лева заплата.

*Омбудсманът трябва да е независимо длъжностно лице, на което са възложени функции да контролира спазването на законните права и интереси на гражданите от страна на органите на изпълнителната власт и длъжностните лица на фирми и институции. Обект на внимание най-вече са хора или групи от хора, които не са силни в обществото или са в уязвима ситуация и трудно биха могли да се защитават сами.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари